Utrikesminister på fest i Sävsjö Somaliland

Malmö Reporter Mariana Benyamin Sir

25 maj kl 15:15

Igår var det en stor fest i Sävsjö med bland annat ministerbsök från Somalilands regering,Det är entreprnören Mikael Torstensson som ligger bakom och syftet var att locka fler investerare till landet Somaliland som är en del av Somalia- men saknar internationallt erkännande. Flera hundra somalialändare från hela Sverige kom till Sävsjö igår – en av dom var 25åriga Halgan Ahmed från

Malmö Reporter Mariana Benyamin Sir, Sveriges Radio

Halgan Ahmed. Foto: Mariana Benyamin Sir/SR
Halgan Ahmed. Foto: Mariana Benyamin Sir/SR

Igår var det stor fest i Sävsjö med bland annat ministerbsök från Somalilands regering. Det är entreprenören Mikael Torstensson som ligger bakom och syftet var att locka fler investerare till landet.

Publicerat söndag 25 maj kl 15:04
Dela

Somaliland är en del av Somalia, men saknar internationellt erkännande. Flera hundra somaliländare från hela Sverige kom till Sävsjö igår. En av dom var 25-åriga Halgan Ahmed från Malmö.

– Jag har bott i Sverige sen jag var sex månader gammal. Jag har aldrig kunnat hitta något som var mitt etniska arv någon stans. Att se mitt folk enas så här, att se min flagga, det är obeskrivligt.

Syftet med galan var att locka fler investerare till landet. Somalilands utrikesminister Mohammed Bihi Yonis var på plats i Sävsjö igår, och han säger att Somaliland verkligen vill att omvärlden erkänner landet:

– Vi vill vara två oberoende stater, Somaliland och Somalia.

Utrikesministern säger också att  Somaliland vill bevara freden och demokratin med hjälp av ökad sysselsättning. Den svenska entrepenören Mikel Torstensson från Sävsjö satsar sen några år tillbaka på Somailand för att främja utvecklingen genom fler investgeringar i områden som handel och lisvmedel. Det var han som ordnade galan Celebrating Somaliland, ett tillfälle att locka fler entrepenörer att investera i Somaliland.

– Det är positiv stämning men många företagare som på olika sätt vill bidra.

 

Source/källa: Sveriges Radio

Sävsjö

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: